Medische Training

Medische Training 2017-06-15T13:12:40+00:00

Project Description

Medische Training

Na een aantal behandelingen kan de fysiotherapeut met u samen besluiten, dat voor optimaal herstel uw behandeling het beste kan worden voortgezet m.b.v. medische training.

Medische training is een medisch verantwoorde training die helemaal op uw behoefte is afgestemd. Er wordt rekening gehouden met uw mogelijkheden, uw beperkingen en uw verwachtingen. Deze behandelvorm vindt plaats met gebruik van speciale fitnessapparatuur in de trainingszaal van de praktijk.

Waarom training?

Wanneer u minder belastbaar bent als gevolg van een lichamelijke stoornis (bijvoorbeeld door gewrichtsklachten, een spier- of peesprobleem, na een operatie, artrose, ischias, verstuiking), dan is vaak alleen het behandelen van die stoornis door de fysiotherapeut niet voldoende.

Vaak heeft uw klacht grotere gevolgen met zich meegebracht. U heeft misschien wel langere tijd niet goed kunnen bewegen. Hierdoor zijn spieren verzwakt en is het uithoudingsvermogen achteruit gegaan. In dat geval is het noodzakelijk om de verloren gegane belastbaarheid terug te krijgen door een op maat gemaakt trainingsprogramma te volgen. Door de belastbaarheid te verhogen, zult u beter en gemakkelijker in staat zijn te functioneren in het dagelijks leven en tijdens het werk of sport.

Hoe werkt medische trainingstherapie?

Uw therapeut maakt voor u een revalidatieprogramma. Dit programma is specifiek gericht op het behandelen van uw klacht en heeft als tweede doel het verbeteren van uw conditie.

In de trainingszaal werkt u onder begeleiding van een therapeut aan uw trainingsprogramma. Tussentijds wordt uw voortgang gecontroleerd door uw therapeut. Uw therapeut houdt de vinger aan de pols en stuurt bij waar nodig.
Een belangrijk kenmerk van medische trainingstherapie is dat uw eigen inzet voor een groot deel het succes van de behandeling bepaalt. Dit betekent, dat u bij deze behandelvorm veel controle over uw behandeling heeft.

Fit Fysio Company
Randstad 21-20
1314 BM Almere

T: 036-5259671
E: info@fitfysiocompany.nl

Maak een afspraak

Wanneer u de onderstaande gegevens volledig invult en het formulier verstuurt. Dan nemen wij op korte termijn contact met u op.